A KÁVÉ TÁRSASÁGA

2018. 05. 17.

Letisztult, mai arculat, több funkciós tér, mégis áthatja a régi kávéházak eleganciája. A Kávétársaság Nádor utcai kávézójában jártunk.

Letisztult, mai arculat, több funkciós tér, mégis áthatja a régi kávéházak eleganciája. A Kávétársaság Nádor utcai kávézójában jártunk.

A Kávétársaság több, mint egy kávézó, hiszen itt a nagy napi választék – 5-6 szemes kávé fajta, több, mint 40 féle szálas tea, 5 termőhely szerint csokoládé – mellett, az üzlet gondosan összeválogatott kínálatában „tobzódhatnak” a kávézás és teázás szerelmesei. Ráadásul minden olyan eszköz is megvásárolható itt, vagy a cég weboldalán, aminek segítségével otthon bárki egy kicsit baristává válhat. Akik pedig még többet szeretnének tudni a kávék világáról azok a hobby barista képzésen fejleszthetik tudásukat.

Az 1861-ben a korabeli pesti német színház alapítására létrejött ’magánrészvénytársaság’ egyik részvényese, Mandl Joachim építtető megrendelésére, Gottgeb Antal építész tervei alapján épült ház utcaszintjére való berendezkedést természetesen a helyiségek átalakítása előzte meg. Belsőépítész segítségével álmodták meg az arculatot annak érdekében, hogy a kávézó, szaküzlet, barista iskola funkciók mindegyike megfelelő és esztétikus elhelyezést nyerjen. A vakító fehér boltívek között fekete kábelen függő meleg fényű égők és a fali lámpák fényét – és az önmagukkal szemezők képét – megsokszorozza a pulttal szemben a falra felerősített három óriási tükör. A pult és a csodás tükrök közt régmúlt időkre emlékeztető, öntöttvas lábakon álló márványlapos asztalok, körülöttük fekete, modern vonalvezetésű, áttört ülőfelületű székek sora vezet egészen a türkiz, világoskék és fehér színeken osztozó cementlapokkal burkolt szaküzletig. Ez utóbbiban itthon valószínűleg egyedülállóan – a Kávétársaság honlapjáról is rendelhető – állandó kínálatként mindig több vezető külföldi pörkölő szemes kávéja van jelen. Az állandó termékek mellé a változatosság és minőség jegyében havonta rendszeresen válogatnak cserélődő vendégtermékeket. A változó kínálat olyan termékekből kerül ki, amelyeket szeretnének az itthoni közösségnek is bemutatni: így került a polcokra a tavalyi olasz barista bajnok által használt kávé és sok más különlegesség. Fontosnak tartják, hogy a Vevő olyan termékkel távozzon, ami ízlésének leginkább megfelel. A Kávétársaságban mindig több kávé, tea megkóstolására van lehetőség. Többek között ezt a célt szolgálja a szaküzletben található asztalon dekoratív üvegcsékbe mért több tucat szálas tea, az asztal végén két melegítőre tett napi teakínálat is, illetve az alagsorban kialakított bemutatóterem is ahol otthoni kávékészítő eszközöket lehet kipróbálni szakértő segítséggel. A termékek sora itt nem ér véget, csokoládé, kakaó és angol törökméz is sorakozik a polcokon, nem is beszélve a kávézó monokróm színvilágának fityiszt mutató, a polcokat lezáró bambusz kávés poharak színpompás glédájáról.