Dunapark Étterem és Kávézó Budapest, Pozsonyi út 38, 1137

Dunapark Étterem Kávéház A Dunapark kávéház épületét báró Hatvany Lajos megbízása alapján Hoffstatter Béla és Domány Ferenc tervezte. A kávéház 1938-ban került átadásra, mint a főváros legjelentősebb modern stílusú kávéháza. Jelenlegi formájában 2006. szeptemberében nyílt meg ismét. A tulajdonos szándéka szerint olyan kávéházzal várja a vendégeit, mely a 30-as évek hangulatát idézi a XX. század színvonalán. Minden reggel friss péksüteményekkel, gőzölgő kakaóval és különleges reggeli kínálattal várjuk kedves vendégeinket. A tavasz beköszöntével elbújhatunk a szürke város zajától a csupa zölddel körülvett, hangulatos teraszon. Mindenkinek ajánljuk a hamisítatlan olasz kávét, a frissen csavart gyümölcsleveket és a könnyű, üde limonádékat. A nyári hőségben helyben főzött fagylaltkelyhekkel hűsíthetik magukat. Délben, ebédelni vágyó Vendégeink az A’la Carte étlap mellett válogathatnak Chefünk, Mészáros Gábor hetente változó ajánlataiból. A délutáni sziesztát megédesíthetik Vendégeink a helyi cukrászatban készülő süteményekkel, mellé kávé és forró csokoládé különlegességeinket ajánljuk. Az esti zongoraszó mellett elkalandozhatunk a mediterrán tájak ízvilágában, feleleveníthetik a hazai ételek egyediségét, találkozhatnak a távol-kelet varázslatos ételkülönlegességeivel, és megismerhetik a hagyományos újlipótvárosi konyhát. Ahhoz, hogy megteremtsük a maradandó élményt adó vacsora harmóniáját, előételeinkhez aperitif koktéljainkból tudnak választani.Természetesen a vacsora további fogásaihoz széles borkínálatunkból válogathatnak, majd a vacsora végeztével a desszertekhez illő borokat, konyakokat, valamint digestive koktélokat ajánlunk.

292 fő akadálymentes

PROGRAMOK

19:00
Dumaszínház- Felméri Péter

A Dumaszínház társulatának tagja. Kolozsváron született 1982-ben, Felméri Péter néven. Járt óvodába, iskolába és egyetemre is, de ez már senkit sem érdekel. Humorral önszántából kezdett el foglalkozni barátai unszolására, és így 2006-ban megnyerte az Erdélyi Humorfesztivált. Azóta sokszor fellépett itt-ott és kevésszer máshol is. Miután 2007-ben kipróbálta magát a Dumaszínház tehetségkutatóján, a Fiatal Félőrültek Fesztiválján, szép lassan a fővárosba szokott. Kedvenc kerülete a hetedik, de ez bocsánatos bűn.

21:00
Bíró Eszter és Zenekara - Megzenésített versek

Magyar költők - Radnóti Miklós, Kányádi Sándor, Szép Ernő és Varró Dániel – megzenésített versei mellett a zsidó folklór dallamainak akusztikus feldolgozása, illetve kortárs szerzemények - énekhangokra, népi és ütőhangszerekre, gitárra és harmonikára áthangszerelt és megálmodott programban. A magyar, jiddis, arámi, héber és szefárdi dalok mellett elhangzó versek úgy követik egymást a koncerten, hogy szinte nem lehet észrevenni hol kezdődik a vers és hol folytatódik a népzene. Igazi örömzene a magyar világzenei színtér kiemelkedő előadóival.

Közreműködnek:
Födő Sándor "Fodo" - harmonika, ütőhangszerek
Hámori Máté - gitárok
Cserta Balázs – fúvós hangszerek (tárogató, klarinét, furulya, szoprán szaxofon)