GERBEAUD CUKRÁSZDA 1051, Vörösmarty tér 7-8.

Az idén 160 éves Gerbeaud egy fogalom, egy édes hely Budapest szívében, mely 1858 óta kényezteti vendégeit különleges és izgalmas süteményeivel. A kínálat a tradíciót az állandó megújulással ötvözi.
A klasszikus Dobos torta, Esterházy és Gerbeaud szelet mellett, olyan kulináris gyönyöröket okozó desszertek kaphatóak, mint a Sós-mogyoró barack, a Royal csokoládé. Érzékeny vendégeinket glutén- és laktózmentes desszertekkel kényeztetjük. Csokoládéink és macaronjaink kifinomult csomagolásukkal a tökéletes ajándékok lehetnek.
A Gerbeaud otthont ad a Belvárosi Kulturális Szalonnak is, mely rendszeresen szervez magas színvonalú kulturális esteket.

GERBEAUD CAFÉ

The 160 years old Gerbeaud is a state of mind – a sweet spot in the heart of Budapest that has been pampering its guests with unique, exceptional cakes and pastries since 1858.
Gerbeaud Confectionery has always been famous for leading the way in innovation and renewal. Gerbeaud's specialities include well-known cakes, like Esterházy and Dobos cakes, as well as numerous sumptuous ones as the Salty-peanut-apricot, the Royal chocolate. Sensitive guests are pampered with gluten- and lacose-free desserts.
Handmade bonbons, cognac cherries and cat tongues complement the eye-catching assortment. Packaged in paper boxes, these confections make the perfect gift.

Atrium terem 220 fő, Aranyszalon 90 fő akadálymentes

PROGRAMOK (Atrium)

19:00
Váczi Eszter Quartett

Melankólikus, szomorú, fátyolos, merengő. Súlyos jelzők! Mégis mindig ezt kapjuk, amikor jellemezni kívánnak bennünket. A zene legyen olyan, amilyen mi magunk vagyunk. Akkor biztosan megérinti a hallgatót.

Váczi Eszter egyedi, simogató hangszíne a mai napig elvarázsolja a hallgatót, és zenésztársaival leválasztja a világ zajától.

Váczi Eszter - ének
Gátos Iván - zongora, keyboards
Gátos Bálint - basszusgitár
Schneider Zoltán - gitár
Gyenge Lajos - dob

21:00
Group n' Swing

Az ország elsőszámú swing és boogie zenekara, mely az idén ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját. Az utóbbi években rendre megtöltik a koncerttermeket, bebizonyítva, hogy nagyszínpadi show műsorukra, zenéjükre óriási igény van. Az együttes 3 nagylemez tulajdonosa, melyből a másodikat 2013-ban Fonogram- díjjal is jutalmaztak.

Mihályi Réka - ének
Magyar Bálint - ének
Péntek Tibor - dob
Molnár Péter - bőgő
Lőrincz Ádám - zongora
Gyalog Zoltán - gitár
Bakó István - szaxofon
Almási Attila - harsona
Csík Tibor - trombita
Nyikes Krisztián - trombita

PROGRAMOK (Aranyszalon)

19:00
KARINTHY KÁVÉHÁZ
Válogatás Karinthy Frigyes irodalmi karikatúráiból

A tavaly 130 éve született Karinthy Frigyes, ebből az alkalomból állította színpadra a Kézdivásárhelyi Városi Színház a Julius Meinl támogatásával Karinthy kávéház című legújabb előadását.

Egyre népszerűbbek a kocsmaszínházi előadások, de az ritkán fordul elő, hogy egy előadás kedvéért a színház változzon át kávéházzá, ahol friss feketét szolgálnak fel a közönségnek. Hogy miért kávéház? Mert Karinthy ott érezte igazán elemében magát, ez volt az a helyszín, ahol a Nyugat írói köre egykor élénk vitákat folytatott egymással, de ahol általában kicsit vidámabban, játékosabban volt jelen az irodalom, mint a hivatalos helyeken. A stílusparódiák, vagy irodalmi karikatúrák – ahogy maga Karinthy nevezte írásait – az eredeti művek mellett hallhatóak az előadásban, Kiss László nagyszerű érzékkel, szellemesen és rendkívüli művészi alázattal idézi meg a színpadon a magyar irodalom közismert alkotóit.

Az alkotói stáb tagjai:

Kiss László (előadó)
Kolcsár József (rendező)
Veress Emőke (ügyelő)
Nagy B. Sándor (dramaturgiai munkatárs)

21:30
Saly Noémi, múzeológus Kávéháztörténeti előadás