Gerlóczy Gerlóczy u. 1, 1052

Budapest szívében, a hajdani polgármesterről elnevezett hangulatos Kamermayer téren, a nagy szilfa tövében áll a Gerlóczy Kávéház és Rooms de Lux.
A Gerlóczy romantikus búvóhely, sokan Budapest “legpárizsisasabb” helyeként emlegetik. A Kávéház több szálon is erősen kötődik Franciaországhoz, ebből is adódik a franciás jelleg. A “párizsiasság”még Stephen Spielberg-nek is szemet szúrt, 2005-ben a Gerlóczy teraszán forgatta München című filmjének párizsi jeleneteit.
Tavasztól őszig a kávéház életének fő színtere a terasz, a több mint száz éves, csodálatos szilfa tövében. Az étlapunk bisztró jellegű, magyar és nemzetközi konyhák ételei egyaránt megtalálhatók rajta. Faszénen sült makrélánk mára helyi nevezetességgé vált. Budapesti tartózkodása alatt Jeremy Irons-nak is ez a kedvenc fogása.
2007 óta a Kávéház fölött 15 szoba várja a századfordulós budapesti hangulatra vágyó utazókat. 2011-ben négy új, tetőtéri szobával bővült a ház. A Kávéház és a szobák kialakításakor fontos szempont volt az eredeti századfordulós hangulat visszaadása, ugyanakkor a szerethető modernség megvalósítása. A részletgazdag enterieur nem tolakodó, játékos ugyanakkor harmonikus elegye az art deco és napjaink stílusának. A Kávéház és a szobák terei és teljes berendezése egyedi tervezés és kivitelezés eredménye, Matolcsi Mónika munkája.
Az év minden napján nyitva tartunk. Nyitva tartás: reggel 8-tól 23 óráig.
A Kávéházban Garaguly István zongorázik.

80-135

PROGRAMOK

20:00
Taraf de Akácfa koncert

A Taraf de Akácfa, egy Budapesti székhelyű zenekar, melynek tagjai olyan utcazenészek, akik Magyarországon találkoztak. Játékuk egyedi értelmezése a Román, Erdélyi és Balkáni népzenének. Az elmúlt években lehetőségük nyílott ellátogatni az általuk kedvelt és játszott népzene eredeti helyeire, ahol olyan kiváló Roma zenészektől tanulhattak, mint a Taraf de Haïdouks tagjai és Marcel Ramba. Zenéjükben újszerű és más zenei stílusokból hozott ötleteiket vegyítik a tradicionális dallamokkal, ezzel új szabályokat alkotnak és más keretek közé helyezik zenéjüket. Hallhatunk tőlük Macedón cočeks, érdekes lüktetésű, páratlan ritimizálású Bolgár, Román Cigány horas és Erdélyi dallamokat is. Repertoárjuk kiválóan alkalmas egy egész este áttáncolására, őket hallgatva mindenkinek kedve támad mulatni.