KÉK LÓ Víg u. 28, 1084

Hunyjuk le a szemünket és képzeljük el Boris Vian koktélzongoráját. Minden hang egy ital, minden zenemű egy koktél. Képzeljük el ezt a zongorát akkorának, hogy az oldalán egy ajtó is elférjen – amin kényelmesen keresztülsétálhatunk. Tegyük is meg bátran. Ahogy belépünk, egyből ránk ragad egyfajta izgatottság; mozgalmas térbe érkeztünk. A galérián volt szerelmeink egy számunkra ismeretlen játékot játszanak; a falról egyetlen vonallal megrajzolt lelkes állatok figyelnek; a pultnál közeli barátok olyan örömmel köszöntenek, mintha háborúból tértünk volna meg. Otthonos káosz fogad minket, a kreatív rend ígérete. A pincében szaxofon sír és gerjed a basszus. Minden hang egy ötlet, minden zenemű egy történet. Egy leplezetlen mosoly közös tervekre csábít és vegán bolognait rendel. Mi a helyi sörfőzők újdonságát választjuk, korsóval, és egy rumot, 2 centit. A tervekre mondjunk nyugodtan igent, egyre többen fognak hozzá csatlakozni, miközben a zene sosem hallott kombinációkká fejlődik.
Mielőtt elragadnának az élmények, nyissuk ki a szemünket. Ezúttal legyünk óvatosak: meg fogunk lepődni.

50 fő

PROGRAMOK

20:00
A deus ex kvartett

A deus ex kvartett a hazai avant-garde jazz egy friss, alig egy éves formaciója, amelynek tagjai már évek óta aktívan jelen vannak a színtéren. Számos más projektben is megtalálhatók, mint például a The Best Bad Trip vagy pár éve a Szagos Hörigekkók. Részben improvizatív de többnyire kötött szerkezetű kompozícióival nyugodt, letisztult de olykor erős hangulatokat teremtve játszik. Mindannyian általános iskola eleje óta ismerik egymást. Zeneileg sokszínűen fejezik ki érzéseiket mely abból is fakad hogy mind a 4 tag zeneszerzőként is közreműködik. A kompozíciók gyakorlatilag a zenekar tagjai közt fennálló harmóniának vetületei. Zenéjükben több, különböző stílusból emelnek ki elemeket és rakják össze kiszámíthatatlanul, teljesen egyedi, tiszta és organikus elegyet alkotva.

Szívesen építenek zenéjükbe egyaránt elemeket a magyar népzene, a repetatív zene, a kortárs jazz, a gregorián, a drum and bass, a különböző posztmodern zenei irányzatok, az ambient, vagy a shoegaze műfajából is, azonban ezeket mindig kötött, kompozícióvá alakítják, amelyeket improvizatív formaegységekkel ellensúlyoznak. A meglepetés, hogy Bartók harmónia vezetése egy afrodiziákumként funkcionáló latin twerkzenét lendít a magas művészetek irányába, mégsem zökkent ki az önfeledt, analízist háttérbe helyező szórakozásból.

21:00
ef. Zámbó Happy Dead Band és Tisza Kata közös verses-zenés estje

Előadásra kerülnek kedvenc dalok a magyar underground világából és Tisza Kata legújabb kötetének a válás traumáját feldolgozó terápiás versei is.