LA NUBE Bartók Béla út 41, 1114

VÁRunk a fellegekben! Pici, bohém, színes világ egy csipet spanyol hangulattal fűszerezve. Újhullásmos kávézó (42-es pörkölő kávéi) és spanyol tapas bar, egész napos reggelivel, finom sütikkel és salátákkal. Nyugalom, szabadság, álmok, színek, természetesség és mellette sok-sok finomság. Kávézó és “otthon” egyben. Nem az a célunk, hogy mindenkinek megfeleljünk, hanem az, hogy azokat, akik nyitottak és befogadóak a “világunkra” boldoggá tegyük. “Minden barát hely vagyunk”, legyen szó gyerekekről, kutyusokról és bármilyen szeretetteljes lényről. Kövesd a rózsaszín biciklit és az unikornist.

Magunkról
Minden Timi és Iván első találkozásához nyúlik vissza: 14 évvel ezelőtt, egy forró, nyári estén, Leónban (Spanyolországban) két szabadlelkű fiatal csillogó szemekkel ismerkedik. “ Én Madridban tanulok könyvtárosnak”-meséli a hippi kinézetű spanyol fiú. “Oh, nekem mindig az volt az álmom, hogy egyszer egy kávézót nyitok, amelyben sok-sok könyv lesz”- válaszol a spanyolul még csak makogó, magyar lány. Tizenkettő év után közösen nyitották meg a La Nube ajtaját vendégeik és barátaik előtt. A La Nube kávézót legjobban a spanyolos nyugalom és barátságos, közvetlen és természetes légkör jellemezi. Kávézónk lelkének a La Marzocco kávégépet válaszotottuk és az élet értelmét, az isteni 42 Coffee, Nezvál Máté által pörkölt kávékhoz ragaszkodunk. Mindig két féle kávéval várjuk vendégeinket: állandó kávénk a nekünk profilozott La Nube blend (ruwanda, brazil) és társul a különleges, single origin etióp kávét szoktuk választani. Nem véletlenül választottuk a tapasokat kiegészítőnek, hiszen Iván, a férjem spanyol. A tapas tulajdonképpen ételfalatkákat jelent, amit Spanyolországban a bárokban az italok mellé szolgálnak fel. A spanyol konyha az egyik legegészségesebb, legegyszerűbb és mégis az egyik legizletesebb konyha. Ételeink mottója: minőség, egyszerűség és jó kombináció, semmi több. Sokan étteremként említenek minket, pedig mi egy kávézó és tapas bisztró vagyunk. Akik melegkonyhás, többfogásos, spanyol manüt szeretnének, azoknak nem ideális, viszont akik egy csepp ízelítőre vágynak a spanyol életérzésből azoknak nagyon ajánljuk.” A finosmágok mellett sok érdekes programmal is várjuk vendégeinket, rendszeresen szoktunk zenés esteket tartani, baba-mama klubnak (Kötő Klub) is helyszínt bitosítunk. Sok érdekes programot tervezünk a közeljövőben is nyitott, közösen gondolkodó, kiváncsi és fejlődni vágyó embereknek. Miért pont a Bartók Béla út környéke? Mindig is vonzott Budapest ezen bohém városrésze, amely hatalmas potenciállal rendelkezik és közös összefogással folyamatosan fejlődik. Itt nagy szerepet kap a közösségépítés és a művészetek felkarolása. A vendégkör is egy gondolkodó, értelmiségi rétegből építkezik. Másfelől meg ide jártam gimibe.

Timi, a La Nube egyik tulajdonosa
45 fő

PROGRAMOK

19:30
Uknow duo

"2014-ben alakult, budapesti székhelyű, duó felállású zenekar vagyunk. Repertoárunk rendkívül színes, széles skálán mozgó, és folyamatosan bővülő. Megtalálhatóak benne pop/rock dalok sajátos feldolgozásai jazz standardek, a latin világ gyöngyszemei, és underground örökzöldek saját felfogásban. Mindent élőben játszunk, ének-gitár-loop felállásban. Rendszeres fellépői vagyunk több budapesti klubnak. Részt vettünk a Veszprémi Utcazene Fesztivál versenyprogramjában, az Egri Utcazenészek Versenyén, az Ördögkatlan Fesztiválon, a Színházak Éjszakáján, a Karinthy Színházban, ezeken kívül pedig több városi rendezvényen is játszunk/játszottunk."

Tagok: Pénzes Stefi - ének Dörnyei Szabi - gitár, loop

Soundcloud: https://soundcloud.com/uknow-duo

Facebook: https://www.facebook.com/uknowduo?fref=ts

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC5rfB1F26_eJPR6X86lCTcQ

Arenita Azul (live) https://www.youtube.com/watch?v=MZTyLvCl8d8

Szabi&Stefi Uknow duo

21:00
Félúton – beszélgetés Légrádi Gergely íróval

A létezés lehetőségeiről, szerelemről, kudarcról, találkozásokról, kávéról beszélget Oláh Andrea rádiós újságíró, a Könyvben utazom szerkesztője Légrádi Gergely íróval.

„Légrádi Gergely etűd-novelláinak szinte mindegyike a félálmok határvidékén szólal meg, ott, ahol időben és térben távol eső pólusok látszólag könnyedén összekapcsolódnak, és az így létrejövő ellentétekből bontakozik ki e szövegek különös, ambivalens atmoszférája. Mintha egy rejtélyekkel teli, epizodikus film peregne a szemünk előtt, ahogy sorra, egymás után olvassuk a könyv sajátos rövid történeteit az élet és a halál vélt vagy valódi határhelyzeteiről.” – Radnóti Zsuzsa

"Mintha egy rejtélyekkel teli, epizodikus film peregne a szemünk előtt, ahogy sorra, egymás után olvassuk a könyv sajátos rövid történeteit az élet és a halál vélt vagy valódi határhelyzeteiről. Néha még az is eldöntetlen, hogy az ébrenlét reálszituációjában vagy egy álomban, illetve az e világon vagy már a túlvilágon játszódik-e maga az esemény, és a történések hőse melyik dimenzióban éli meg mindezt."