Café Smúz–Virágneked Kossuth Lajos tér 18, 1055

A speciality kávé, a virágbolt, és a dizájn találkozik a Smúzban, melynek hatalmas ablakaiból és a teraszáról a Parlamentre és a Mátyás templomra látni. Egy hedonista hely. Ha bent ülsz is olyan, mintha egy kertben lennél. Nem csak a kávé, a sütemények is a legjobb alapanyagokból készülnek, mindenhez házi tejet kapsz, harminc féle belga sört kínálnak, olasz fagylaltot, kérhetsz bármit, kapsz virágot a tányérodra is. Ízek, design és kultúra egy helyen. Illat és aroma.

70 fő (rossz idő), 120 fő (jó idő)

PROGRAMOK

21:00
Lugosi Viktória: Vándorhomár

A könyvhétre megjelenő regényből először itt olvas fel a szerző

Arnold. Bori. János. Liza. Egy zöldséges. Egy banktisztviselő. Egy történelemtanár. Egy háziasszony. Látszólag semmi közös nincs bennük. De a város, ahol élnek, a kor, amely megfosztja őket álmaiktól és lehetőségeiktől mégis összeköti őket. A rendszerváltás áldozatai ők mind a négyen. Azok, akiknek nem egészen úgy sikerült, ahogy elképzelték, mégse adták fel.

Lugosi Viktória: Ajvé

Egy nagyon érzékeny, jóérzésű kislány meséli el gyerekkorának legmeghatározóbb élményeit és emlékeit. Mesél világszép édesanyjáról, egykor szebb napokat látott úrinő nagymamájáról, édesapjánál tett vasárnapi látogatásairól, a fantasztikus, szeretetre méltó nevelőapáról, az osztálytársakról, a Kádár-kor összes szépségéről és fájdalmáról, táborokról, amerikai rokonokról és illatos radírokról…
Az először 2000-ben megjelent Ajvé egy család három generációját mutatja be finom humorral és mély emberismerettel.

22:00
MISKIN HERCEG
A Katona József színház vendégjátéka a Smúzban

Dosztojevszkij A félkegyelmű című műve alapján.
Schneider gyógyintézete. Svájc. Miskin herceg vissza-visszapillant életére a szanatóriumból. A tisztaság, a naivitás és a jóság ideái oldódnak fel a megromlott világ valóságában.
Takátsy Péter monodrámája másképp tekint a klasszikusra, megelevenített figurái egyre árnyalják Miskin személyiségét, mind közelebb hozva Dosztojevszkij századokon átívelő hősét.
Miskin herceg: Takátsy Péter
Konzultáns: Ascher Tamás